نوشته شده توسط : س.آ

امروزه تعداد زیادی از رانندگان سعی می کنند با خرید اکتان بوستر و یا دیگر مکمل های سوخت، عملکرد موتور خودروی خود را بالا ببرند؛ زیرا بنزین های تولید شده در کشور ما از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند، بنابراین لازم است حتی در زمان استفاده از بنزین های سوپر هم از مکمل های سوختی مانند اکتان بوسترها استفاده کرده تا بتوانیم به راحتی کیفیت پایین سوخت خودروها را جبران کنیم. این ضرورت تا حدی می باشد که خودروهای موتور توربو یا خودروهای مدل بالا هم در صورت مصرف بنزین معمولی می بایست از این گونه مکمل ها استفاده کنند. در ادامه به تعریف کاملی از اکتان بنزین پرداختیم.

اکتان بوستر چیست؟

عموما دیده شده است که خودروها ی بسیاری به سبب استفاده از بنزین معمولی دچار افت عملکرد شده و با خرابی سنسور اکسیژن رو به رو شده اند، بنابراین تنها راهکار برای بالا بردن کیفیت بنزین خودروها بالا بردن اکتان آنها بیشتر از 93 می باشد. پس اینجاست که اکتان بوستر می تواند به عنوان یک مکمل فوق العاده عمل کند و میزان عمر موتور را تا حد چشمگیری بالا ببرد. اما ببینیم اکتان بوستر چیست؟ به طور کلی Additive یا همان مکمل ها مایعاتی نفتی هستند که اصولا قابل افزودن به دیگر مایعات خودرو هستند. پس می توان مکمل ها را به بنزین و یا روغن ماشین اضافه نمود که در این میان بهترین مکمل که تا به حال بیشترین کارایی را داشته است، اکتان بوستر می باشد. البته فراموش نکنید که به غیر از این نوع مکمل مشهور، مکمل های دیگری نظیر:

مکمل تمیز کننده گردش سوخت

مکمل شوینده گردش سوخت

مکمل رادیاتور

مکمل روغن موتور

مکمل تمیز کننده کاتالیزور

و... وجود دارد.

تصویر ۱

معرفی اکتان بنزین

خوب است بدانید که هر چقدر تراکم موتور خودرو افزایش پیدا کند در نتیجه لازم است تا بنزین مصرف شده در موتور خودرو اکتان بالاتری داشته باشد پس عدد اکتان مرغوبیت و میزان کارایی بنزین را نشان می دهد. لازم است بدانید که طرز کار موتورهای بنزینی به این صورت است که سوخت با هوا وارد واکنش شده و متراکم می شوند و سپس به احتراق می رسند که در این میان نسبت حجم سوخت در مقایسه با هوایی که در سیلندر خودرو وجود دارد با یک عدد مناسبی با عنوان تراکم بررسی می شود، پس هر چقدر این نسبت بالاتر باشد بدون شک موتور خودرو عملکرد بهتری خواهد داشت، بنابراین هر چقدر که موتور ماشین نقلیه شما قدرتمندتر بوده و از راندمان بالایی برخوردار باشد می بایست اکتان بنزین بیشتر باشد.

تصویر ۲

بهترین اکتان بوستر

همانطور که قبلا گفته شد باید یک مکمل مناسب بتواند عدد اکتان بنزین را تا حد بالایی افزایش دهد تا بنزین در یک فرصت مناسبی این امکان را به دست آورد تا در سیلندر به نقطه احتراق خود برسد که در این میان رایج ترین مکمل که توانسته بیشترین مصرف را در بین دیگر مکمل ها داشته باشد و همچنان برای هر نوع بنزین و یا هر نوع خودرویی کارآمد می باشد Octan بوستر است. البته خوب است بدانید این نمونه مکمل رایج در بازار در موارد مختلفی قابل استفاده می باشد که پرکاربردترین آنها عبارتست از:

جبران کیفیت بنزین و بالا بردن عدد اکتان بنزین

مصارف مسابقه ای و افزایش دادن عملکرد موتور خودروهای مسابقه ای

تصویر ۳

بیشترین کاربرد مکمل های اکتان بنزین

بیشتر مکمل ها خصوصا Octan بوسترها جهت دو مورد مهم به کار گرفته می شوند. یکی بالا بردن مرغوبیت بنزین که اغلب به علت پایین بودن عدد اکتان آنها عمل ناک زدن موتور پیش می آید و ممکن است خرابی های سختی در موتور خودرو ایجاد شود، اما با اضافه نمودن یک مکمل مناسب مانند Octan بوسترها می توان شاهد عملکرد ایده ال موتور مدل ماشین های مختلف بود. دومین کاربرد از رایج ترین مکمل های سوختی، استفاده از آنها در خودروهای مسابقه ای می باشد؛ زیرا طراحی خودروهای مسابقه ای به گونه ای است که موتور آنها دارای تراکم بالایی هستند و غالبا می بایست بنزین مصرف شده در آنها از عدد اکتان بالایی برخوردار باشد تا موتور بتواند در طول مسیر مسابقات عملکرد فوق العاده ای داشته باشد.

تصویر ۴

قیمت اکتان اورجینال در بازار چند است؟

در حال حاضر مکمل های سوختی و یا همان اکتان های مختلفی در بازارهای مصرف موجود می باشد که نمی توان گفت تمامی آنها اورجینال هستند و می توانند عدد اکتان بنزین را در حد نیاز خودروی شما بالا ببرند. پس چنین اکتان هایی اگر چه در قیمت پایینی عرضه می شوند اما به طور حتم در دراز مدت می توانند آسیب های جدی را به پیکره اصلی موتور خودرو وارد نمایند. نکته مهمی که باید بدانید این است که هیچ گاه اکتان های مورد نیاز خود را به شکل قرص استفاده نکنید؛ زیرا هیچ کمپانی معتبری مصرف قرص اکتان را به شما پیشنهاد نمی دهند. پس همیشه قیمت اکتان را با کیفیت محصول مقایسه نمایید.



:: بازدید از این مطلب : 114
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : س.آ

با توجه به نقش موثری که روغن گیربکس اتوماتیک در عملکرد خودرو دارد لازم است بدانید که این نوع روغن های هیدرولیک به طور کلی در دو نمونه روغن با نماد اختصاری VG و روغن با نماد اختصاری A.T.F در بازارهای فروش روغن گیربکس عرضه می شود. اما هیچ گاه روغن هیدرولیک VG در گیربکس های اتوماتیک کاربردی ندارند و تنها در جعبه فرمان هیدرولیک و بسیاری قطعات دیگر خودرو می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. اما در این میان روغن های هیدرولیک A.T.F به عنوان بهترین روغن گیربکس اتوماتیک معرفی شده است.

روغن گیربکس اتوماتیک چیست؟

یکی از مهمترین قطعاتی که درون هر خودرویی جای گرفته است جعبه دنده ای می باشد که اجازه انجام کارهایی از قبیل:

  • سرعت
  • قدرت

و حرکت را به ماشین می دهد. اما چیزی که سبب می شود تا این جعبه، فرآیند انتقال قدرت و تعویض دنده را به خوبی اجرا نمایند و مانع از خوردگی و ساییدگی در حرکت دنده ها شود همان روغن گیربکس است که جزو حیاتی ترین مایع ها در بالابردن عملکرد خودرو به شمار می آید، اما نکته مهم اینجاست که روغن گیربکس اتوماتیک تنها به خودروهایی اختصاص دارد که دارای جعبه دنده اتوماتیک هستند.

تصویر ۱

خصوصیات روغن گیربکس اتوماتیک

روغن های گیربکس اتوماتیک باید از چنان کیفیتی برخوردار باشند تا ضمن روانکاری سیستم گیربکس خودکار بتوانند انتقال دادن نیرو از قسمت اویل پمپ به طرف کلاچ را به خوبی انجام دهند و همچنان حرکت دنده ها را به درستی کنترل نمایند. پس لازم است تا یک روغن گیربکس اتوماتیک ایده ال دارای خصوصیاتی از قبیل:

  • رنگ شفاف و روشن به رنگ سبز یا قرمز باشد تا به سهولت از روغن موتور قابل تمیز باشد.
  • ویسکوزیته یا گرانروی پایینی داشته باشد.
  • بتواند به خوبی قطعات داخلی گیربکس را پاکیزه نگه دارد.
  • در مقابل حرارت های درونی خودرو مقاومت بالایی از خود نشان دهد
  • در مقابل تشکیل کف دوام بالایی داشته باشد.

تصویر ۲

ویژگی روغن های گیربکس اتوماتیک

خوب است بدانید هر نوع روغن گیربکس اتوماتیکی را نمی توان به عنوان بهترین روغن گیربکس دنده های خودکار دانست؛ زیرا اصولا یک روغن گیربکس اتوماتیک می بایست:

  • توانایی پراکنده شدن را داشته باشد و به راحتی روغن بتواند به سطوح بچسبد.
  • به سهولت بتواند لجن و هر نوع رسوبات درون سیستم را کنترل نماید
  • ضد اکسیداسیون باشد
  • ضد خوردگی باشد
  • قابلیت حفاظت از چرخ دنده خورشیدی و نیز قطعات دیگری مانند واشرها و بوش را انجام دهد.
  • اصلاح کننده اصطکاک باشد
  • از زنگ زدگی قطعات درون جعبه دنده جلوگیری نماید
  • کاهش دنده آلودگی و فشار درون گیبرکس باشد

بهبود دهنده گرانروی بوده و در هنگام کاهش دما و وجود حرارت نرخ ویسکوزیته را تغییر دهد. پس با این وجود در هنگام تهیه روغن های گیربکس اتوماتیک بهتر است مراجعه ای به دفترچه راهنمای خود داشته باشید و از مراکز فروش روغن گیربکس اتوماتیک حتما استفاده از روغن در سیستم های دستی و یا اتوماتیک را بپرسید.

تصویر ۳

کاربرد روغن های گیربکس اتوماتیک

شاید این سوال برای بسیاری از شما پیش آمده است که آیا می توان روغن های گیربکس اتوماتیک را در جعبه های دنده ای استفاده نمود؟ در پاسخ باید گفت بله این امکان وجود دارد که روغن های گیربکس اتوماتیک را جایگزین مناسبی برای روغن های دنده یا همان واسکازین قرار داد اما عکس این موضوع نمی تواند انجام بگیرد. یعنی هیچ گاه در سیستم های دنده اتوماتیک امکان ندارد که بتوان از روغن دنده دستی استفاده نمود؛ زیرا روغن دنده، غلظت بالایی دارد و غالبا در کانال های جعبه دنده گرفتگی های سختی ایجاد می کند. پس در زمان خرید روغن گیربکس حتما به علامت اختصاری ATF که مخصوص روغن های گیربکس اتوماتیک است و همچنین رنگ و غلظت روغن توجه کافی داشته باشید.

تصویر ۴

انتخاب بهترین روغن های گیربکس اتوماتیک

با توجه به این موضوع که روغن های گیربکس اتوماتیک لازم است تا متناسب با عملکرد گیربکس انتخاب شوند. بنابراین بهتر است بدانید در روغن های ATF هیچ گونه طبقه بندی ویسکوزیته ای صورت نگرفته است تا شما به تنهایی بتوانید مناسب ترین روغن گیربکس جهت استفاده در دنده های اتوماتیک را خریداری کرده و در خودروی شخصی خود استفاده نماید. پس با این حساب تنها مشخصات هر کدام از انواع روغن گیربکس اتوماتیک توسط کارخانجات تولید کننده روغن گیربکس مشخص می شود که در این میان تنها فروشندگان روغن های گیربکس اتوماتیک هستند که می توانند شما را در جهت خرید بهترین روغن گیربکس راهنمایی نمایید. پس به شما توصیه می کنیم از مصرف خودسرانه روغن های گیربکس جدا خودداری کنید؛ زیرا استفاده اشتباه روغن گیربکس در جعبه دنده می تواند خسارت های زیادی را به پیکره ماشین وارد نماید.



:: بازدید از این مطلب : 111
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 آبان 1399 | نظرات ()